Rayman 2

Talk about Rayman himself and Rayman games!

Moderator: English moderators

Which version is your favourite?

PC
72
36%
Nintendo 64
8
4%
Dreamcast
31
15%
PlayStation 1
15
7%
Revolution (PlayStation 2)
69
34%
Forever (GBC)
2
1%
DS
1
0%
iOS
1
0%
3DS
2
1%
 
Total votes: 201

RayCarrot
Uglette
Posts: 2108
Joined: Sat Jan 11, 2014 5:46 pm
Contact:
Tings: 28999

Re: Rayman 2

Post by RayCarrot »

If you go to the RayMap repo page on GitHub there are instructions there. You first need to download the repo as a zip file or clone it. Then open in Unity.
Image

gamerz31w
Moustique
Posts: 767
Joined: Sun Nov 22, 2015 3:35 pm
Tings: 920

Re: Rayman 2

Post by gamerz31w »

I hope Adsolution will fix bugs of her RayTwol tool in the future.

Steo
Globox Origins
Posts: 30180
Joined: Sun Feb 25, 2018 3:57 pm
Location: Le Village des Globox
Tings: 225730

Re: Rayman 2

Post by Steo »

Ah, if it was the disc, I guess it makes sense that it didn't work.
Image
FC: 40210 | CF: 103059 | BOM: 94388 | LOTLD: 120486 | DOTK: 110450 | LS: 40810 | SBTC: 99693 | HH: 100028 | TOTL: 100563

TOTAL: 809687

gamerz31w
Moustique
Posts: 767
Joined: Sun Nov 22, 2015 3:35 pm
Tings: 920

Re: Rayman 2

Post by gamerz31w »

Anyway I still don't know which file of RayMap will be readme file in github. What if something went wrong with importing Rayman Revolution maps by using different method I mean tool inside pcx2 emulator version 0.9.8 emulator itself extracted level maps as .obj.
Image
I downloaded older version of 3DS Max 2009 because why would I need both versions like in this thread?
viewtopic.php?f=15&t=25868

Jaster
Garatta Ciatik
Posts: 144
Joined: Sat Apr 11, 2015 12:25 am
Location: The Glade of Dreams.
Tings: 10868

Re: Rayman 2

Post by Jaster »

I was watching the teaser of Rayman Adventures (2000) again and I realized that some of the animations in that trailer are reused in the Rayman Revolution trailer, in the cgi parts.
Image

StelzenBomber
Mr Sax
Posts: 2160
Joined: Wed Dec 13, 2017 3:07 pm
Tings: 25387

Re: Rayman 2

Post by StelzenBomber »

Can you show me?

Elite Piranha
Chef Dragon
Posts: 925
Joined: Sat Sep 14, 2019 5:47 am
Location: Ly's Palace
Tings: 19760

Re: Rayman 2

Post by Elite Piranha »

StelzenBomber wrote:
Sat Oct 19, 2019 7:18 pm
Can you show me?
Look at these moments:

Rayman Revolution Trailer min. 1:22
Rayman Adventures (2000) min. 0:58

The background is different, but everything else is pretty much the same.


Image

Jaster
Garatta Ciatik
Posts: 144
Joined: Sat Apr 11, 2015 12:25 am
Location: The Glade of Dreams.
Tings: 10868

Re: Rayman 2

Post by Jaster »

StelzenBomber wrote:
Sat Oct 19, 2019 7:18 pm
Can you show me?
Sure, sorry I should have posted it with my previous message:

(They are in the timestamps with the same animations)

Adventures
https://youtu.be/WrozSDaCUtw?t=53

Revolution
https://youtu.be/HWkKXC8IyNo?t=42

Adventures
https://youtu.be/WrozSDaCUtw?t=58

Revolution
https://youtu.be/HWkKXC8IyNo?t=82
Image

StelzenBomber
Mr Sax
Posts: 2160
Joined: Wed Dec 13, 2017 3:07 pm
Tings: 25387

Re: Rayman 2

Post by StelzenBomber »

Okay, i see

Thats kinda wired

gamerz31w
Moustique
Posts: 767
Joined: Sun Nov 22, 2015 3:35 pm
Tings: 920

Re: Rayman 2

Post by gamerz31w »

I never knew that RayTwol probably just like Raymap too can work with Unity.
Anyway it's working on Adsolution's pc,but not on mine.
Image
Image

PluMGMK
Dora Dodemer
Posts: 31979
Joined: Fri Jul 31, 2009 9:00 pm
Location: An tír ina labhraítear (beagán ar fad) an teanga ina bhfuil sé seo scríofa
Contact:
Tings: 5275

Re: Rayman 2

Post by PluMGMK »

PluMGMK wrote:
Sun Sep 22, 2019 12:19 am
OK, somehow I've never heard of that, but when I tried to check it out just now I found Rayman 2 no longer launches on my PC. Why is everything going wrong today?? :ouin:
I finally got around to trying the J cheat for full energy, and it took a few tries for me to get it right, but wow! The animation is unique too: first the red bit fills up with yellow, then the yellow keeps growing until it gets to the full size! I wonder who thought of adding that…

As for why my game wasn't working, it seems that it suddenly needed to use nGlide, but wasn't set up to do so. When using the normal Wine renderer, the "available memory" was negative, which obviously made it crash. No idea what I did to screw it up, or even whether or not I was using nGlide before. I had the widescreen patch in place, so maybe I'd been messing with that, but I'm pretty sure I'd used it successfully in the past. Maybe a Wine update broke things…

Steo
Globox Origins
Posts: 30180
Joined: Sun Feb 25, 2018 3:57 pm
Location: Le Village des Globox
Tings: 225730

Re: Rayman 2

Post by Steo »

It's weird, since unlike pickwitt, it actually fills the health bar to it's maximum size.
Image
FC: 40210 | CF: 103059 | BOM: 94388 | LOTLD: 120486 | DOTK: 110450 | LS: 40810 | SBTC: 99693 | HH: 100028 | TOTL: 100563

TOTAL: 809687

gamerz31w
Moustique
Posts: 767
Joined: Sun Nov 22, 2015 3:35 pm
Tings: 920

Re: Rayman 2

Post by gamerz31w »

How to solve this RayTwol a'la Unity problem myself or Raymap a'la Unity problem?

12RayChienne9
Pâquerette
Posts: 294
Joined: Thu Jul 25, 2019 8:23 pm
Tings: 13017

Re: Rayman 2

Post by 12RayChienne9 »

gamerz31w wrote:
Sun Oct 20, 2019 6:10 pm
How to solve this RayTwol a'la Unity problem myself or Raymap a'la Unity problem?
I don't know but my laptop has got Unity but the version is too newer (but not much) that I couldn't use well. :?:
Speaking of Rayman 2, the day after tomorrow this game will be 20 years after its premiere.
Image

Droolie
Oumbr
Posts: 5030
Joined: Wed Apr 20, 2005 7:31 pm
Tings: 59260

Re: Rayman 2

Post by Droolie »

gamerz31w wrote:
Sun Oct 20, 2019 6:10 pm
How to solve this RayTwol a'la Unity problem myself or Raymap a'la Unity problem?
I'm working on Raymap, so I can probably help, but I don't really understand the problem. Can you describe it again? What are you trying to do?

gamerz31w
Moustique
Posts: 767
Joined: Sun Nov 22, 2015 3:35 pm
Tings: 920

Re: Rayman 2

Post by gamerz31w »

I want to extract all Rayman Revolution level maps and import it to Unreal Engine/Editor 1.

Droolie
Oumbr
Posts: 5030
Joined: Wed Apr 20, 2005 7:31 pm
Tings: 59260

Re: Rayman 2

Post by Droolie »

gamerz31w wrote:
Tue Oct 22, 2019 11:35 am
I want to extract all Rayman Revolution level maps and import it to Unreal Engine/Editor 1.
You'll have to figure out the extraction yourself, but this is how to open Revolution in raymap:
1. For Revolution, you have to first use openspace-ps2-extractor (you need Java to run it) on the GAME.BF file to get the files.
2. Download the latest version of raymap from github and open it in Unity. If it doesn't open the MapViewer scene automatically, open that scene.
3. Open the Raymap settings window (1 in the screenshot below) and select the Rayman 2PS2 mode (2 in the screenshot).
Image
4. Configure the directory of the game next to Rayman 2 (PS2) in the directory list. This should be the directory that contains all the level directories (air_00, astro_00, etc).
5. Select the level next to "Map name" in the Raymap settings window.
6. Now you can run the game and it'll load the map you've selected.

Robin, the other Raymap developer, is working on export and import to Blender, but for Revolution it doesn't work yet. So again, I can't help you with the extraction yet.

gamerz31w
Moustique
Posts: 767
Joined: Sun Nov 22, 2015 3:35 pm
Tings: 920

Re: Rayman 2

Post by gamerz31w »

I'll be waiting for any future further updates of Raymap bug fixes in Unity.
Image

Droolie
Oumbr
Posts: 5030
Joined: Wed Apr 20, 2005 7:31 pm
Tings: 59260

Re: Rayman 2

Post by Droolie »

gamerz31w wrote:
Tue Oct 22, 2019 5:25 pm
I'll be waiting for any future further updates of Raymap bug fixes in Unity.
This is not a bug with Raymap or Unity - you just didn't open the project correctly. :) A few things that I'm noticing from your screenshot:
1. You're using Unity 2017. To open the latest version of Raymap, you also need the latest version of Unity (2019). (Unity should have warned you about that when opening the project, no?)
2. If after installing Unity 2019, you still get the error related to C# 6, I believe you need .NET framework 4.5.
2. Raymap should be in a separate directory, and openspace-ps2-extractor should be in its own directory as well.

gamerz31w
Moustique
Posts: 767
Joined: Sun Nov 22, 2015 3:35 pm
Tings: 920

Re: Rayman 2

Post by gamerz31w »

Well I thought I need Unity 2018.5.1f,but I didn't find it this version so in Unity Hub I found Unity 2017.5.1f old and outdated version.

Post Reply