Rayman Origins

Talk about Rayman himself and Rayman games!

Moderator: English moderators

Which version is your favourite?

PS3
22
20%
Xbox 360
15
14%
Wii
17
16%
PC
45
41%
PSVita
7
6%
3DS
3
3%
 
Total votes: 109

Steo
Globox Origins
Posts: 26290
Joined: Sun Feb 25, 2018 3:57 pm
Location: na Corcaí Buafacha
Tings: 180228

Re: Rayman Origins

Post by Steo » Sat Sep 14, 2019 8:32 am

So it seems that proton 4.11-4 fixes the majority of long sprites in Rayman Origins. I was playing about and noticed the newer proton version, then I realised that D9vk wasn't actually active after I played the game for a bit and checked protontricks.

When it comes to proprietary NVIDIA drivers, the latest proton seems to work better than using any other method as of yet, as I tested it with my Nvidia laptop too. The 2 most recent versions of proton won't launch Rayman Origins using D9vk, but it's almost unnecessary to use at this stage. It still works slightly better on mesa with D9vk and an older proton version, but it's marginal.

The trails leading to the cages no longer even have any issues at all, but the air currents on the Desert of Dijiridoos are missing parts of their blue trails is all. They're still visible, as you can see the leaves and white streaks, so the game isn't too far from being perfect out of the box on Linux now. :D

It makes me wonder if the reports myself and others shared on protondb were actually acknowledged, as I reported it to work with D9vk and then seen many other reports saying the same thing. It's great that they're actually making these improvements.
How much Ray may a Rayman man if a Rayman may Man Ray?
Image
FC: 40210 | CF: 103059 | BOM: 94388 | LOTLD: 120486 | DOTK: 110450 | LS: 40810 | SBTC: 86068 | HH: 95088 | TOTL: 100563

TOTAL: 791122

PluMGMK
Pâquerette
Posts: 30206
Joined: Fri Jul 31, 2009 9:00 pm
Location: Tír an "Tuisil Ghinidigh" agus an "Mhodha Choinníollaigh"
Contact:
Tings: 13763

Re: Rayman Origins

Post by PluMGMK » Sat Sep 14, 2019 12:38 pm

Hooray! :D Maybe I'll stop using nouveau altogether now...

OK, I've installed the Steam version now and I can confirm it's working for me too. :D

Steo
Globox Origins
Posts: 26290
Joined: Sun Feb 25, 2018 3:57 pm
Location: na Corcaí Buafacha
Tings: 180228

Re: Rayman Origins

Post by Steo » Sat Sep 14, 2019 4:47 pm

At first, I thought D9VK was loaded on my PC with the AMD card, even though it said it wasn't, so I had to check it on the laptop to be sure. The fact that it also works for you confirms it now though. :D

Proton is clearly coming along nicely. Admittedly, I thought they broke something in 4.11-3 when Origins no longer booted with D9VK, but I guess this is the reason why.

EDIT: Actually, D9VK still works if you just set your steam launch options for Origins to "PROTON_USE_D9VK=1 %command%" instead of using protontricks.
How much Ray may a Rayman man if a Rayman may Man Ray?
Image
FC: 40210 | CF: 103059 | BOM: 94388 | LOTLD: 120486 | DOTK: 110450 | LS: 40810 | SBTC: 86068 | HH: 95088 | TOTL: 100563

TOTAL: 791122

RayCarrot
Bzzit
Posts: 1678
Joined: Sat Jan 11, 2014 5:46 pm
Location: Sweden
Contact:
Tings: 23839

Re: Rayman Origins

Post by RayCarrot » Mon Oct 14, 2019 8:04 pm

Does anyone here own Rayman Jungle Run on Windows 8? I've been trying to get the 20 added levels to work on Windows 10.

Post Reply