Rayman Legends

Talk about Rayman himself and Rayman games!

Moderator: English moderators

Which version is your favourite?

Wii U
48
34%
PlayStation 3
15
11%
Xbox 360
7
5%
PlayStation Vita
4
3%
PC
35
25%
PlayStation 4
19
14%
Xbox One
4
3%
Switch
8
6%
 
Total votes: 140

dr_st
Garatta Ciatik
Posts: 240
Joined: Sat Aug 25, 2012 5:52 pm
Tings: 11717

Re: Rayman Legends

Post by dr_st »

PluMGMK wrote:
Tue Mar 31, 2020 9:52 pm
It should be free forever since they nerfed the online features. :fou:
All PC games are always free forever if you don't have / need online features. :mryellow:

Steo
Globox Origins
Posts: 27671
Joined: Sun Feb 25, 2018 3:57 pm
Location: na Corcaí Buafacha
Tings: 191832

Re: Rayman Legends

Post by Steo »

It should be DRM free at this stage. :mefiant:
GLOBOX MOMENT!
Image
FC: 40210 | CF: 103059 | BOM: 94388 | LOTLD: 120486 | DOTK: 110450 | LS: 40810 | SBTC: 99693 | HH: 100028 | TOTL: 100563

TOTAL: 809687

PluMGMK
Pizzicatta
Posts: 31114
Joined: Fri Jul 31, 2009 9:00 pm
Location: [raytunes]bge-44[/raytunes]
Contact:
Tings: 3895

Re: Rayman Legends

Post by PluMGMK »

That's for damn sure! The DRM was required to connect to the Challenges and Invasion leaderboards, which they never bothered to protect from cheating, so it was never really worth having in any sense!

Steo
Globox Origins
Posts: 27671
Joined: Sun Feb 25, 2018 3:57 pm
Location: na Corcaí Buafacha
Tings: 191832

Re: Rayman Legends

Post by Steo »

PluMGMK wrote:
Fri May 15, 2020 8:23 am
That's for damn sure! The DRM was required to connect to the Challenges and Invasion leaderboards, which they never bothered to protect from cheating, so it was never really worth having in any sense!
Exactly, and now that you can't connect anymore anyway, the DRM is completely pointless. It's even worse on the Steam version with its double DRM, as if single DRM isn't bad enough. :roll:

I'm still surprised Origins on Steam is DRM free, not many Steam games are.
GLOBOX MOMENT!
Image
FC: 40210 | CF: 103059 | BOM: 94388 | LOTLD: 120486 | DOTK: 110450 | LS: 40810 | SBTC: 99693 | HH: 100028 | TOTL: 100563

TOTAL: 809687

dr_st
Garatta Ciatik
Posts: 240
Joined: Sat Aug 25, 2012 5:52 pm
Tings: 11717

Re: Rayman Legends

Post by dr_st »

So on a related subject - not only the online features are disabled, it seems the club challenges / rewards are also broken.

I took advantage of the free offer to add the game to my Uplay account, but the club challenges wouldn't unlock, even though the requirements have been met. After a lot of back and forth with Ubi support, they managed to manually unlock all club challenges for me, and after spending the Club units on the lum rewards and getting the message "You can access this Reward within the game" (see attached screenshot), I expected to just have the lums added to my total the next time I started the game and loaded my save.

Well, it didn't happen, and I don't see anywhere in the game that I can manually redeem these lums. Pity, because those 22K would put me closer to the 750K I need to unlock the next costume.

Did I miss something or is it actually broken for all players now?
Attachments
clipimage.jpg

RayCarrot
Uglette
Posts: 2023
Joined: Sat Jan 11, 2014 5:46 pm
Location: Sweden
Contact:
Tings: 27064

Re: Rayman Legends

Post by RayCarrot »

All connections to Ubisoft's servers have been disabled in the game, including for rewards. Only way to get them now is by editing the save file sadly.

dr_st
Garatta Ciatik
Posts: 240
Joined: Sat Aug 25, 2012 5:52 pm
Tings: 11717

Re: Rayman Legends

Post by dr_st »

It's funny that it would show them as obtained locally, but still would need to dial into the servers to sync it with the save, which is also local. What a bizarre behavior. Well. if I was going to cheat, I would just give myself >1M lums to start. :D

Edit: Bah; hacked the save and gave myself 750,000 lums exactly. Then used your Rayman Control Panel to unlock Ray Dev team. Thanks for that feature! Feeling better about the whole thing now. :lol:

Hunchman801
Bad Rayman
Posts: 78202
Joined: Thu Aug 07, 2003 6:50 pm
Location: Paris, France
Contact:
Tings: 561434

Re: Rayman Legends

Post by Hunchman801 »

PluMGMK wrote:
Fri May 15, 2020 8:23 am
That's for damn sure! The DRM was required to connect to the Challenges and Invasion leaderboards, which they never bothered to protect from cheating, so it was never really worth having in any sense!
How do you even cheat? I've never reached the final level of awesomeness, after all. :hap:
Image

RayCarrot
Uglette
Posts: 2023
Joined: Sat Jan 11, 2014 5:46 pm
Location: Sweden
Contact:
Tings: 27064

Re: Rayman Legends

Post by RayCarrot »

Legends has like no protection at all. You can just edit the save and it'll work, and editing real-time values with Cheat Engine would probably work too (and is probably what most cheaters did). I find that pretty ironic tbh, since Origins doesn't allow you to edit the saves (it has a checksum check), but that game has no online functionality.

PluMGMK
Pizzicatta
Posts: 31114
Joined: Fri Jul 31, 2009 9:00 pm
Location: [raytunes]bge-44[/raytunes]
Contact:
Tings: 3895

Re: Rayman Legends

Post by PluMGMK »

I remember the people with –20 seconds in certain Invasion levels. :tssk:

EDIT: Also that's scandalous that they removed checksum verification at the same time as they added online features. :boon:

Hunchman801
Bad Rayman
Posts: 78202
Joined: Thu Aug 07, 2003 6:50 pm
Location: Paris, France
Contact:
Tings: 561434

Re: Rayman Legends

Post by Hunchman801 »

I have the game on PS3 though, and all I care about is this stupid one missing trophy, really. :lol:
Image

Steo
Globox Origins
Posts: 27671
Joined: Sun Feb 25, 2018 3:57 pm
Location: na Corcaí Buafacha
Tings: 191832

Re: Rayman Legends

Post by Steo »

I'm only missing the one for reaching level 11, and also 1,000,000 Lums on some platforms, but they take way too long. :P
GLOBOX MOMENT!
Image
FC: 40210 | CF: 103059 | BOM: 94388 | LOTLD: 120486 | DOTK: 110450 | LS: 40810 | SBTC: 99693 | HH: 100028 | TOTL: 100563

TOTAL: 809687

Equinox
Premier Grand Mini
Posts: 38
Joined: Mon Feb 25, 2013 10:21 am
Location: In the Cave of Bad Dreams
Tings: 2940

Re: Rayman Legends

Post by Equinox »

So uhm…*nervous laughter* Speaking of trophies, does anyone here still play the PS4 version?
I’m aiming to obtain the platinum trophy and I’m in need of assistance for the two challenge trophies (I’m ahead and The Competitor).
Any help would mean a lot to me! I hope it’s okay to ask for help in this topic. :oops2:
Image

//Reaching out to the beast with many names\\

Hunchman801
Bad Rayman
Posts: 78202
Joined: Thu Aug 07, 2003 6:50 pm
Location: Paris, France
Contact:
Tings: 561434

Re: Rayman Legends

Post by Hunchman801 »

I was barely every able to get a gold cup in the challenges so that's a problem for me too. :mrgreen:
Image

Equinox
Premier Grand Mini
Posts: 38
Joined: Mon Feb 25, 2013 10:21 am
Location: In the Cave of Bad Dreams
Tings: 2940

Re: Rayman Legends

Post by Equinox »

Hunchman801 wrote:
Mon Jun 01, 2020 3:08 pm
I was barely every able to get a gold cup in the challenges so that's a problem for me too. :mrgreen:
I can partially relate to that! It’s difficult to get Diamond cups for me. A lot of them seem to be downright impossible, especially the ones where you have to do things as quickly as possible. Did they secretly install a Sonic mod or what? Oh cheaters… :tssk:

That being said, I’m still looking for trophy help! I only need I'm Ahead, The Competitor and reaching level 11 and then I'm 100 % finished.
Image

//Reaching out to the beast with many names\\

RayCarrot
Uglette
Posts: 2023
Joined: Sat Jan 11, 2014 5:46 pm
Location: Sweden
Contact:
Tings: 27064

Re: Rayman Legends

Post by RayCarrot »

I'd recommend sending friend requests to players you see on the leaderboards. That's how I got my trophy, and a lot of players accept it if you write you're from Legends.

Steo
Globox Origins
Posts: 27671
Joined: Sun Feb 25, 2018 3:57 pm
Location: na Corcaí Buafacha
Tings: 191832

Re: Rayman Legends

Post by Steo »

I would have helped but I haven't used my PS4 in ages to be honest. I was playing it on Xbox One, then on PC until they took down the servers. :mefiant:
GLOBOX MOMENT!
Image
FC: 40210 | CF: 103059 | BOM: 94388 | LOTLD: 120486 | DOTK: 110450 | LS: 40810 | SBTC: 99693 | HH: 100028 | TOTL: 100563

TOTAL: 809687

Alexinator
Poilu
Posts: 481
Joined: Tue Apr 24, 2018 5:04 pm
Tings: 530

Re: Rayman Legends

Post by Alexinator »

Steo wrote:
Sun Jun 07, 2020 9:09 pm
I would have helped but I haven't used my PS4 in ages to be honest. I was playing it on Xbox One, then on PC until they took down the servers. :mefiant:
Didn't know that, that sucks. Does the servers being down prevent players unlocking anything?

Steo
Globox Origins
Posts: 27671
Joined: Sun Feb 25, 2018 3:57 pm
Location: na Corcaí Buafacha
Tings: 191832

Re: Rayman Legends

Post by Steo »

Just the uplay achievement if you care about those, but also getting 10,000,000 Lums would take forever by just replaying the story levels too, since you can't do online challenges.
GLOBOX MOMENT!
Image
FC: 40210 | CF: 103059 | BOM: 94388 | LOTLD: 120486 | DOTK: 110450 | LS: 40810 | SBTC: 99693 | HH: 100028 | TOTL: 100563

TOTAL: 809687

dr_st
Garatta Ciatik
Posts: 240
Joined: Sat Aug 25, 2012 5:52 pm
Tings: 11717

Re: Rayman Legends

Post by dr_st »

The Uplay achievements actually worked for me. But the Club challenges wouldn't unlock and the Club rewards didn't register even after Ubisoft support unlocked the challenges manually for me.

Post Reply