Rayman Legends

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Stone of Thoughts.jpg Ez a lap egyelőre csonk. Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!

Rayman Legends
Rayman Legends Box Art.jpg
Közzétette Ubisoft
Fejlesztette Ubisoft Montpellier

Rendezte {{{rendező}}}
Készítette {{{készítő}}}
Tervezte {{{tervező}}}
Kódolta {{{kódoló}}}
Rajzolta {{{rajzoló}}}
Írta {{{író}}}
Zenéjét szerezte {{{zeneszerző}}}

Kiadás dátuma Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360, Wii U:

2013 augusztus és szeptember

PlayStation 4 és Xbox One:

2014 február

Műfaj Platform
Játékmód Egyjátékos, Helyi többjátékos (cooperative)
Platformok Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox 360, Xbox One
Besorolás 7+
Százalékmaximum ?
Adathordozó ?

A Rayman Legends egy 2D-s platformjáték, amit a Ubisoft Montpellier készített és a Ubisoft adott ki 2013-ban. A Rayman sorozat ötödik fő játéka, és a közvetlen folytatása a 2011-es kiadású Rayman Origins-nek. A játékot Microsoft Windows-ra, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, Wii U-ra és PlayStation Vita-ra adták ki 2013 augusztusában és szeptemberében. A PlayStation 4-es és Xbox One-os verziót 2014 februárjában adták ki.

Játékmenet

A játék a Rayman Origins játékmenetét használja fel, ahol maximum négy játékos játszhat különböző 2D-s pályákon. Szikrancsokat (angolul Lum) a megérintésükkel, ellenfelek legyőzésével és elfogott Teensie-k kiszabadításával lehet szerezni. A játékosok a kiszabadított Teensie-ket gyűjthetik, és új szinteket és világokat szabadíthatnak fel velük. A játékban Rayman, Globox, és a Teensie-k mellett egy új női karakterrel, Barbarával és a nővéreivel is játszhatunk, miután kiszabadítottuk őket.

A főbb karakterek mellett Murfy is felbukkan egy segítő karakterként, aki a Rayman 2: The Great Escape játékban szerepelt először. Murfy segít a játékosnak átjutni a pályákon található akadályokon, például kötelek elvágásával, kerekek forgatásával, platformok mozgatásával, ellenfelek visszatartásával stb. A Wii U-s, PlayStation Vita-s és PlayStation 4-es verzióban egy külön játékos közvetlenül irányíthatja is Murfy-t, de a többi verzióban számítógép által vezérelt karakter, a játékosnak csak egy gombot kell megnyomnia egy bizonyos akció eléréséhez.

A játékban több mint 120 pálya található, beleértve 40 újrakészített szintet a Rayman Origins-ból, amiket Szerencse Jegyek (angolul Lucky Tickets) "lekaparásával" szerezhetünk meg. Néhány pályának van egy újradolgozott "Invaded" verziója, ahol a cél a pályát minél gyorsabban befejezni. A játékban találhatóak Napi és Heti Kihívások (angolul Daily, Weekly Challenge) is, ahol a játékosok rekordokat állíthatnak fel és dönthetnek meg olyan pályákon, ahol a cél például minél több Szikrancs összegyűjtése egy adott idő alatt, vagy minél messzebbre jutás egy pályán. A játékosok úgynevezett "Awesomeness" értékeléseket kaphatnak Napi és Heti Kihívásokon való szereplésük és eredményük, valamint Picruák és Szikrancsok gyűjtése miatt, amit más játékosok megnézhetnek az adott személy profilján. Egy másik mini-játék, a Kung Foot is helyet kapott a játékban, ahol két helyi játékos rúghat labdát egymás kapujába.

EZ AZ OLDAL MÉG SZERKESZTÉS ALATT ÁLL! TE IS SEGÍTHETSZ KÉSZÍTENI!