Rayman Mini

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Rayman Mini
Rayman Mini
Közzétette Ubisoft
Fejlesztette Ubisoft Montpellier, Pastagames

Rendezte {{{rendező}}}
Készítette {{{készítő}}}
Tervezte {{{tervező}}}
Kódolta {{{kódoló}}}
Rajzolta {{{rajzoló}}}
Írta {{{író}}}
Zenéjét szerezte Alexis Laugier, Christophe Héral and Billy Martin

Kiadás dátuma Worldwide September 19, 2019
Műfaj 2D platformer
Játékmód Single player
Platformok iPhone, iPod Touch, iPad, Apple TV
Besorolás {{{besorolás}}}
Százalékmaximum {{{százalék}}}
Adathordozó {{{adathordozó}}}

A Rayman Mini egy csak az Apple Arcade-on keresztül elérhető játék. A szolgáltatással egyszerre vált elérhetővé 2019. szeptember 19-én. Október 18-án más Max eszközökön is elérhetővé vált. A játék grafikája és játékmenete a korábban megjelent Rayman Adventures-höz hasonló.

Ebben a játékban Rayman hangya méretűvé zsugorodik. A játékos feladata a pályák minél gyorsabb teljesítése, bogarakon és novényeken ugrálva.

Történet

Habár a történetet a játékon belül soha nem említik, az előzetesben láthatjuk, ahogy a Lángoló Pöttöm varázslata miatt Rayman összezsugorodik. Az is kiderül, hogy Rayman feladata visszaállítani a varázslat hatását.

Játékmenet

A korábbi telefonos játékokhoz hasonlóan, a karakter automatikusan fut a pályákon, a játékos feladata az akadályok elkerülése, illetve a Lumok összegyűjtése. Azonban a Rayman Adventures-el ellentétben, itt nincs lehetőség az irányváltásra, a Rayman Jungle Run és Fiesta Run-hoz hasonlóan csak egy irányba lehet haladni. Ha a játékos sikeresen összegyűjti a pályán található összes Lumot, egy Electoon-t kap jutalmul, mellyel új külsőket oldhat fel Rayman, Globox és Barbara számára. A főellenségek legyőzéséért pedig egy Swag Érmét kap a játékos, melyeket szintén külsők feloldására lehet felhasználni.

Világ

A játék összesen 6 világból áll. Minden egyes világban 8 pálya, és egy főellenség található. A hatodik világ csak akkor nyílik meg, ha a játékos az összes előző főellenséget legyőzte.

Frissítések

A játék a megjelenése után új tartalmakkal fog bővülni.

Kihagyott tartalom

Mivel a játék ugyanazt az enginet használja mint a Rayman Adventures, sok visszamaradott fájl megtalálható itt is. Ezek közé tartozik A Kapitány, egy bevezető pálya, és más dolgok is, például a Kung Foot játékmód. Ezeken felül új kimaradt tartalmak is jelen vannak.

Kihagyott pályák

A játék 3 kihagyott pályát tartalmaz, melyeket a játékmechanizmusok tesztelésére használtak.

Történet

A játékfájlok között fel nem használt szövegek találhatóak. Ezek között jelen van a játék bevezetése, és befejezése is. Ezek azonban nem egyeznek az előzetesben bemutatott eseményekkel, mivel ott a Flaming Teensy okozza Rayman zsugorodását.

All was well in the Glade of Dreams Until our hero accidentaly swallowed a strange enchanted fruit. Or... Did someone just pull a small prank on him?
—Unknown, Rayman Mini (files)
After a final showdown with the Flaming Teensy, our hero finally finds a way to reverse his curse. And all was back to normal in the Glade of Dreams.
—Unknown, Rayman Mini (files)

Fogadtatás

A leleplezés után a Rayman Mini kevert fogadtatásban részesült. Néháyan hálásak voltak, hogy Rayman még mindig létezik, míg másoknak nem tetszett, hogy ismét csak egy telefonos játékot kapunk egy új, teljes értékű játék helyett. Mikor a játék végre megjelent, a fogadtatás kevert maradt. Míg a játék sok dícséretet kapott a grafikája, és nehézsége miatt, a kritika központjában leginkább a zene, a főellenségek elleni harcok, és az előzetesben mutatott sztorielemek kihagyása állt.

Galéria

Alkotások

Képernyóképek

Promóciós képernyőképek

Külső hivatkozások