User:Silentsanctuary/Teensy

From RayWiki, the Rayman wiki
Jump to navigation Jump to search
Teensy
Teensy - R2 Model.png
Alignment Hyvä

Appears in Rayman 2: The Great Escape, Rayman M, Rayman 3: Hoodlum Havoc, Rayman Raving Rabbids (Game Boy Advance), Rayman Kart, Rayman Origins, Rayman Legends, Rayman Adventures
Location {{{location}}}
Portrayed by Pierre-Alain de Garrigues (Rayman 2:n PC-, N64- ja Dreamcast -versiot)

Alan Winger (Rayman 2:n PlayStation -versio)
Lee Delong and Ken Starcevic (Rayman M)
Matt Hill (Rayman 3)
Douglas Rand (Rayman Origins, Rayman Legends, Rayman Adventures)


Sex {{{sex}}}
Species {{{species}}}
Status Taikaolentoja

Relatives {{{relatives}}}

Unlock criteria {{{Unlock criteria}}}
Teensyt ovat ikivanhaa ja viisasta kansaa. He rakensivat kauan sitten taianomaisen Ovien salin, josta on mahdollista siirtyä maailman joka kolkkaan. Vanhat ja hiukan hajamieliset teensyt ovat unohtaneet, kuka on heidän kuninkaansa ja käyttävät aikansa akrobaattisiin tanssiliikkeisiin, jotka saavat nuorimmat heistä vihertämään kateudesta.
Nämä sopuisat pikkukaverit joutuvat jatkuvasti vangituiksi häkkeihin, vaikka paljon mieluummin laulaisivat ja juhlisivat ja silittäisivät vaatteitaan aivan kuten heidän oli tarkoituskin. Jos päästät heidät vapaaksi, he saattavat kutsua sinut juhliinsa!

Teensyt (joskus myös Teensiet, Rayman 2:n suomenkielisessä ohjekirjassa Pikkumenninkäiset) ovat ikivanhoja, pikkuruisia ja viisaita taikaolentoja, jotka Polokus loi vartioimaan Haavemantereen salaisia kulkuteitä. He esiintyvät yleisesti Rayman-sarjassa ja tekivät ensiesiintymisensä Rayman 2: The Great Escape -pelissä.

Kuvaus

Suuret Minimukset – Teensyjen kuninkaat

Teensyjen iho on kalvakan siniharmaa. Heidän huomattavin ulkonäöllinen piirteensä on pitkulainen pää, joka näyttää ylisuurelta pitkän, suun päällä roikkuvan nenän vuoksi. Nenän päällä kulkee hienostuneita hivenen tummempia spiraalikuvioita, joita oli tosin vaikea havaita ennen Rayman M-peliä. Teensyjen silmät ovat pienet ja mustat, ja heidän kämmenensä ovat pienikokoiset ja sormettomat peukaloa lukuun ottamatta (poikkeuksena tähän ovat Rayman 3 ja Rayman Origins, joissa heillä on sormet). Useimpiin Haavemantereen asukkaisiin verrattuna teensyt ovat varsin lyhyitä, ja tämän vuoksi Rayman M:n teensyt seisovat toistensa olkapäillä.

Polokus loi teensyt valvomaan maailman monia kulkuteitä. Heidät luotiin lajeista toisena keijujen jälkeen, ja tämän vuoksi he ovat eräitä kaikkein vanhimmista olennoista. Kauan ennen Rayman-pelien tapahtumia teensyt rakensivat Ovien salin, jossa kaikki reitit lopulta kohtaavat. Miltei kaikki teensyt osaavat luoda pyörreovia, jotka vievät teensyn (tai toisen hahmon, kuten Raymanin) nopeasti paikasta toiseen. Teensyt voivat myös valjastaa Raymanin keräämien keltaisten lumien voiman pyörreovien luomiseen tai pyhättöjen avaamiseen.

Rayman teensyjen kanssa
Globox ja teensy-tohtori. Vasemmalta oikealle: Roméo Patti, Gonzo ja Otto Psi

Kaikkia teensyjä hallitsee neljä Suuri Minimus -arvonimellä tunnettua kuningasta, jotka asuvat syvällä Keijuneuvoston uumenissa lähellä Maailman sydäntä.

Teensyjen laji on hyvin monimuotoinen, ja heidän luonteensa ja puhetapansa riippuvat laajalti siitä, mistä he ovat kotoisin. Yleisesti ottaen teensyt ovat puheliaita ja elämäniloisia olentoja, jotka pitävät diskomusiikista. Monet teensyt ovat ikivanhoja, hajamielisiä ja huonomuistisia: kun suuri Minimus lukittiin häkkiin kolmen muun teensyn kanssa, kaikki unohtivat lopulta, kuka heistä oli alkuperäinen kuningas, ja tämän vuoksi nelikko alkoi hallita yhdessä ratkaistakseen ongelman. Vanhemmat teensyt tekevät vapaa-ajallaan akrobaattisia tanssiliikkeitä saadakseen nuoremmat ja kokemattomammat teensyt kadehtimaan heitä.

Rayman Originsin Kuningatar-teensyä lukuun ottamatta sarjassa ei ole esiintynyt naispuolisia teensyjä. Tämä viittaa siihen, että lajiin kuuluu enemmän mies- kuin naispuolisia edustajia. Rayman 3:ssa eräät teensyt valittavat siitä, että heidän on vahdittava lapsiaan tai tätejään (jotka eivät ole esiintyneet yhdessäkään pelissä).

Varhaisten kuvien ja trailerien mukaan teensyjen piti alun perin esiintyä Rayman Raving Rabbidsissa. Kun peli kuitenkin muutettiin seurapeliksi, teensyt karsittiin pois.

Concept art for various Teensies


Peleissä

Rayman 2: The Great Escape

Seuraavaksi Polokus loi teensyt. Heidän tehtävänsä on paljastaa kaikki maailman tiet. He tuntevat kaikki salareitit ja voivat avata tien Ovien saliin, jossa kaikki polut lopulta kohtaavat.
Kummallisista piirteistään ja tavoistaan huolimatta teensyt ovat vanhoja ja viisaita. Legendan mukaan he ovat Polokuksen ja runoilijain muusan lapsia. Äärettömän kaunis äiti häpesi jälkikasvuaan niin paljon, että pakeni ja piiloutui metsään, mikä surettaa Polokusta suuresti...

katso Suuri Minimus

Rayman M

Nämä raihnaiset otukset ovat niin vanhuudenhöperöitä, etteivät edes muista johtajaansa, mutta pysyvät kyllä oikein hyvin perässä kun tarkoitus on toimia ja voittaa keinolla millä hyvänsä.

katso Suuri Minimus

Rayman 3: Hoodlum Havoc

Freskoissa on kuvattu teensyjen jokapäiväistä elämää.

Useimmat teensyt ovat Rayman 3:ssa samassa roolissa kuin electoonit alkuperäisessä Raymanissa ja denyt, ludivit, vihreät kärpäset jne. Rayman 2:n monissa eri versioissa. Muutamat teensyt – kuten suuri Minimus ja teensy-tohtorit – esiintyvät pelissä juonellisesti, mutta useimmat on vangittu häkkeihin. Jos Rayman tuhoaa tarpeeksi häkkejä, hänen elämäpisteidensä maksimimäärä kasvaa.

Rayman Origins

Teensyillä on Rayman Originsissa merkittävä osa. Useat teensyt esiintyvät pelissä Raymanin ohella pelattavina hahmoina, vaikkakin alussa valittavina ovat vain (Vihreä teensy ja Gootti-teensy) – loput hahmoista on mahdollista avata keräämällä tarpeeksi electooneja. Pelattavista hahmoista vain kolme kuuluvat Globoxin lajiin ja kolme Raymanin lajiin, mutta teensyjä on peräti 11.

Kuplahaaveilijalle äärimmäisen omistautuneista punavelhoista poiketen teensyt viettävät luojansa kanssa aikaa veljellisesti ja mukavasti: tarinan alussa Rayman, Globox, suuri Minimus ja Gootti-teensy nukkuvat Kuorsaavan puun oksilla Kuplahaaveilijan kanssa. Lisäksi teensyjen suurten nenien tarkoitus kerrotaan: Kuplahaaveilija nauttii kuorsausten aikaansaamasta musiikista ja päätti siksi luoda teensyille suuret sieraimet, joilla he voivat aistia taikuuden sopusoinnun ja viihdyttää luojaansa nenäballadeilla.

Osa alkuperäisen Rayman-pelin tuntemattomaan lajiin kuuluvista hahmoista muutettiin teensyiksi peliä varten. Näistä esimerkkinä ovat Taikuri ja Valokuvaaja, joista jälkimmäinen ei tosin esiintynyt pelin lopullisessa versiossa.

Rayman Legends

Legends end level.jpg

Teensyt esiintyvät jälleen Rayman Legendsissä. Eräät teensyt, kuten suuri Minimus tai Gootti-teensy, ovat yhä pelattavia hahmoja, mutta tällä kertaa monet muut teensyt (joista useat näyttävät tavallisilta Vihreiltä teensyiltä) ovat joutuneet pahojen olentojen vangiksi. Raymanin ja hänen ystäviensä on pelastettava joka tasosta enintään 10 teensyä, jotka on piilotettu ympäri tasoja. Joka tasossa on myös teensyjen kuningas ja kuningatar, jotka on vangittu salaisille alueille ja joiden vapauttaminen vaatii tietyn tehtävän suorittamista. Tässäkin pelissä teensyt ovat samassa roolissa kuin electoonit alkuperäisessä Raymanissa ja Rayman Originsissa. Pelissä esitellään ensi kertaa monenlaisia teensy-perheitä, joihin kuuluu myös naisia ja lapsia.

Pelastettavien teensyjen kokonaismäärä pelissä on 700. Kun pelaaja on pelastanut kaikki teensyt, hänet palkitaan 150 000 lumilla ja pelattavalla kultaisella teensy-hahmolla. Jokaisesta teensystä saa vapautushetkellä 25 lumia, ja kuninkaat ja kuningattaret antavat tämän lisäksi pelaajalle ylimääräisen sydämen. Kun tasoja pelataan uudelleen, valmiiksi pelastetut teensyt ovat muuttuneet kullanvärisiksi, mutta antavat silti pelastettaessa saman määrän lumeja. Kuninkaat ja kuningattaret seisovat tavallisen näköisinä alueidensa edustalla, mutta näyttävät silti kultaisilta alueiden sisällä.

Rayman Adventures

Rakettiin kiinnitetty teensy.

Teensyt esiintyvät Rayman Adventuresissa sekä pelattavina että pelastettavina hahmoina. Teensyt esiintyvät yleisimmin tutkimistasoissa, joissa heidät on vangittu häkkeihin, sidottu köysiin tai köytetty raketteihin. Toisinaan pelaajan on myös pelastettava teensyt rajallisessa ajassa.

Huomattavia teensyjä

Erinäisiä häkkeihin vangittuja teensyjä.

Teensyjen lajityyppejä

Triviaa

  • Rayman 2:n kehityksen alkuvaiheissa teensyt tunnettiin englanninkielisellä nimellä Smallbeings. Vastaavasti Rayman 2:n suomenkielisessä ohjekirjassa teensyjä kutsutaan Pikkumenninkäisiksi.
  • Rayman Revolutionin japanilaisessa versiossa kaikkien teensyjen silmät ovat siniset ja hyönteismäiset.
  • Rayman 3:ssa oli alun perin tarkoitus esiintyä viittauksia siihen, että teensyt olisivat käyttäneet huumausaineita. Tämä kuitenkin poistettiin, jotta pelin ikäraja pysyisi matalana.

Luokka:Rayman M:n hahmot Luokka:Rayman 2:n ystävät Luokka:Rayman 3:n ystävät Luokka:Rayman: Hoodlums' Revengen ystävät Luokka:Rayman Raving Rabbidsin Game Boy Advance -version ystävät Luokka:Rayman Originsin ystävät Luokka:Pelattavat hahmot Luokka:Lajit Luokka:Teensyt Luokka:Rayman Adventuresin hahmot Luokka:Rayman Adventuresin ystävät