User:Silentsanctuary/Globox

From RayWiki, the Rayman wiki
Jump to navigation Jump to search
Globox
Globox
Alignment Hyvä

Appears in Rayman 2, Rayman M, Rayman 3, Rayman: Hoodlums' Revenge, Rayman Raving Rabbids (Game Boy Advance), Rayman Kart, Rayman Origins, Rayman Legends, Rayman Adventures
Location {{{location}}}
Portrayed by Pierre-Alain de Garrigues (Rayman 2:n PC-, Nintendo 64- ja Dreamcast -versiot)

Douglas Rand (Rayman 2:n PlayStation -versio, Rayman Origins, Rayman Legends, Rayman Adventures)
Joe Sheridan (Rayman M)
John Leguizamo (Rayman 3)


Sex Mies
Species Globoxin laji
Status {{{status}}}

Relatives Uglette (vaimo)

Brainox (poika)
Catastrox (poika)
Hardrox (poika)
Globber (poika)
Globs (poika)
Bimbette (tytär)
Oktette (tytär)
Muut pikku-Globoxit (lapsia, yhteensä yli 650)


Unlock criteria {{{Unlock criteria}}}
Hänen jälkeensä tuli herttainen Globox perheineen. Eivätkö he olekin suloisia? Viisaimmatkaan tietäjät eivät tiedä, mitä Polokus ajatteli heitä luodessaan, mutta hän toden totta käytti huumorintajuaan innoitteena.
Herttainen, joskin hieman yksinkertainen Globox on Raymanin paras ystävä. Hän osaa luoda voimakkaita pikku ukkosmyrskyjä, joiden avulla on mahdollista sammuttaa tulipaloja tai kasvattaa kasveja. Lisäksi hän on saanut vaimonsa Ugletten kanssa aikaan suunnattoman perheen: viime laskujen mukaan jo yli 650 lasta!
Joutui voittamaan ujoutensa ja pelkonsa (kenties terapian avulla?) vaarantaakseen henkensä kilpailussa. Saattaa vaikuttaa kankealta ja kömpelöltä, mutta suurikokoisen ruhon takana piilee aimo annos ketteryyttä ja taistelutahtoa.
—Ohjekirja, Rayman M
Raymanin paras ystävä on viimeinkin saanut arvoisensa osan tarinassa: hän nielaisee Andrén, mustien lumien johtajan, ja joutuu pomoaan etsivän hoodlum-armeijan takaa-ajamaksi. Varsinainen luonnerooli!
Tämä tyyppi on iso! Tosi iso! Valitettavasti hän ei kuitenkaan tiedä, mitä "iso" tarkoittaa. Hän tietää vain, että "varjot ovat pelottavia" ja että Rayman on hänen paras ystävänsä. Hänen yksinkertainen elämänsä muuttui paljon monimutkaisemmaksi, kun hän nielaisi André-nimisen mustan lumin. Nyt häntä vaivaa puhuva vatsakipu ja epätoivoinen halu saada luumumehua, joka saa hänet tulemaan hulluksi!
Globoxia, Haavemantereen hiljaista voimaa, ei koskaan pidä aliarvioida. Hän on aina valmiina tarjoamaan auttavaa kättä niin ystäville kuin vihollisillekin, ja hänen mestarilliset fung-ku-taitonsa ja käytöstapansa kiteytyvät klassisessa "ylävitonen"-liikkeessä: valtavassa läimäyksessä, joka lennättää uhrinsa alushousuista pihalle! Tämä häikäisevä höntti on kaikesta huolimatta juuri sitä, mitä ystävältä voisi kaivata. Globox on aina valmiina ruokailemaan, tappelemaan ja viettämään kunnon voimanokosia, eikä jää kenellekään toiseksi pahisten pomputtelussa, kumauttelussa ja kuplittamisessa. Haavemantereen voittamattoman kuorsausmestarin sinisyyden salaisuutta on jo kauan pohdittu taikakansojen keskuudessa. Toiset vubooduboo-klaanin punavelhot kuiskailevat tarinoita myrkyllisistä bubeastietubbeista, kun taas teensyjen keskuudessa suositumpi on eeppinen komediataru, johon liittyy Globoxin mieltymys pyhään luumumehuun.
—Ohjekirja, Rayman Origins
Ainoa oikea Globox! Koko mantereen isoimman takaliston omistaja ja kaikkien kuorsauslaulujen mestari! Olen hyvin otettu äänekkäistä nokosistasi! Naapurit eivät tosin taida olla aivan yhtä innoissaan... Kalmankalpeilla kuolleilla ei ole lainkaan musiikkimakua! Kutita ne kuoliaaksi!
Tämä kiva kaveri on Raymanin paras ystävä! Hän seuraa aina Raymania seikkailuun – kunhan siellä on vain jotain syötävää!
—Pelissä esitetty kuvaus, Rayman Legends

Globox on eräs Rayman-pelisarjan päähenkilöistä ja Raymanin itsensä jälkeen kaikkein tärkein henkilö. Globox on merkittävä liittolaishahmo Rayman 2: The Great Escapessa ja Rayman 3: Hoodlum Havocissa ja kuuluu pelattaviin hahmoihin Rayman M:ssä, Rayman Hoodlums' Revengessä, Rayman Originsissa ja Rayman Legendsissä. Hän on ollut Raymanin paras ystävä Rayman 2:sta asti.

Kuvaus

Globox kuului alun perin punavelhojen klaaniin, mutta muuttui siniseksi, kun siniset hyttyset hyökkäsivät hänen kimppuunsa.

Ulkonäkö

Globox muistuttaa suurikokoista, lihavaa sammakkoeläintä. Väriltään hän on sinivihreä vaalean keltaista vatsaa ja kämmeniä lukuun ottamatta. Hänen keskivartalonsa on lihava ja raskas, mutta hänen käsivartensa ovat pitkät ja ohuet, ja hänen räpyläjalkansa ja pienet silmänsä leijuvat erillään muusta ruumiista. Hän on huomattavasti pidempi kuin suurin osa Haavemantereen asukkaista, kenties Ly-keijua ja Clark-jättiläistä lukuun ottamatta. Globoxilla on valtava suu ja pitkä, violetti kieli, ja hän osaa säilöä suunsa sisään erilaisia esineitä, kuten hopeisia lumeja ja vahingossa myös Andrén. Myös hänen lapsensa pystyvät samaan: Rayman 2:n loppuvaiheessa eräs hänen pojistaan nielaisi neljännen Polokuksen naamion löydettyään sen merirosvojen kaivoksista ja antoi sen Raymanille, kun tämä oli pelastanut koko sisarusparven Lakeijamerirosvon robottidinosaurukselta. Globox oli alun perin punainen, mutta luuli eräänä päivänä marjoja syödessään sinistä hyttystä marjaksi ja söi sen. Globoxin vatsaan joutunut hyttynen kutsui toverinsa apuun, ja sadat siniset hyttyset lensivät pistämään Globoxia. Kun hyttyset jättivät Globoxin lopulta rauhaan, tämän punainen nahka oli jo kivuliaiden, sinisten paukamien peittämä. Paukamien väri tarttui ajan kuluessa hänen ihoonsa, joka muuttui siniseksi.

Kyvyt

Globox on fyysisesti varsin voimakas, ja jos hän on tarpeeksi itsevarma (esimerkiksi luumumehun vaikutuksen alaisena Rayman: Hoodlums' Revengessä), hän pärjää hyvin hoodlumien kaltaisia vihollisia vastaan. Valitettavasti hän on kuitenkin allerginen luumumehulle – luumumehua juodessaan hän esimerkiksi humaltuu ja alkaa röyhtäillä suuria, kimmoisia kuplia. Rayman 3:n alkuvaiheessa hän tajuaa osaavansa uida ja onnistuukin uimaan jopa ylös kokonaista vesiputousta. Lisäksi luumumehu antaa hänelle kyvyn paisua suureksi ja leijailla ilman halki välttääkseen hankalimmat maastot Rayman 3:ssa. Tämä kyky todennäköisesti perustui hänen leijuntatekniikkaansa Rayman M:ssä ja saattoi jopa toimia inspiraationa kuplittumiselle Rayman Originsissa ja Rayman Legendsissä. Kahdessa viimeksi mainitussa pelissä ja Rayman M:ssä on selvää, että Globox pystyy ylipainostaan huolimatta juoksemaan yhtä nopeasti kuin muutkin hahmot. Yleensä hän kuitenkin kävelee hitaasti ja hermostuneesti. Rayman Originsissa ja Rayman Legendsissä Globox osaa myös leijua paisumatta palloksi räpyttelemällä käsiään siipien lailla.

Globoxilla on kyky muodostaa pieniä sadepilviä, joiden avulla hän voi kasvattaa kasveja, sammuttaa tulipaloja ja ruostuttaa Robo-merirosvoja. Useimpien muiden lajien edustajien on käytettävä samaan Sadenaamiota, jonka eräs hänen lapsistaan antaa Raymanille Rayman Revolutionissa.

Luonne

Globox on yleisesti ottaen lämmin ja ystävällinen hahmo ja yli 650 lapsen ylpeä isä. Hän on kuitenkin yksinkertainen ja hyvin ujo. Jouduttuaan Robo-merirosvojen vangiksi vähintään kerran Rayman 2:ssa hän on alkanut pelätä merirosvoja kuollakseen, ja usein sellaisen huomatessaan hän juoksee pois ja yrittää päästä piiloon kunnes on varma, että Rayman on tuhonnut kaikki merirosvot. Niin ikään Rayman 3:ssa hän pelkää hoodlumeja ja heidän hyökkäyksiään, paitsi jos on juopunut luumumehusta.

Rayman 2:ssa Globox puhuu murtaen ja syvällä äänellä, mutta Rayman 3:ssa hänen kielensä on selkeytynyt ja äänensä korkeus noussut.

Globoxin luonteenpiirteet vaihtelevat Rayman 2:n Rayman 3:n ja Rayman Originsin välillä, vaikka hän onkin kaikissa peleissä Raymanin vähä-älyinen toveri. Rayman 2:ssa hän on hidasälyinen mutta herttainen ja hyväntahtoinen hahmo, kun taas Rayman 3:ssa hän vaikuttaa sujuvasanaisemmalta mutta entistäkin typerämmältä ja käyttäytyy joskus töykeästikin. Globox on Rayman 2:ssa pelokas ja arka, mutta saattaa muuttua uhkarohkeaksi Rayman 3:ssa juotuaan luumumehua: hän huutaa humalaisia solvauksia hoodlumien niskaan ja seisoo joskus uhmakkaasti tulilinjalla (vaikkakaan ei koskaan haavoitu). Rayman Originsissa hänen luonteensa on tyystin erilainen: hän on aiempaa vähäjärkisempi ja iloisempi eikä enää lainkaan pelokas.

Elämä

Polokus loi Globoxin ja hänen perheensä Haavemantereen tavallisiksi asukkaiksi ja käytti heihin huumorintajuaan. Globoxin alkuperäinen nimi oli "Globber" – hän antoi myöhemmin saman nimen eräälle lapsistaan ja nimesi itsensä uudelleen. Hän on saanut puolisonsa Ugletten kanssa viime laskujen mukaan yli 650 pientä lasta, joista hän on hyvin ylpeä. Rayman Revolutionissa kävi ilmi, että hän asuu perheineen puuhun rakennetussa talossa Lehvästön lähellä, vaikkakin Rayman 2:n Dreamcast-versiossa he asuvat salaisessa kylässä Valoisassa metsässä.

Esiintymiset peleissä

Globoxin ensiesiintyminen peleissä

Rayman 2: The Great Escape

Globox esiintyy ensimmäisen kerran Rayman 2: The Great Escapessa. Hänen tarinansa alku kerrotaan pelin ohjekirjassa. Kun Robo-merirosvot hyökkäävät Haavemantereelle, Rayman ja Globox liittyvät ystäviensä kanssa vihollisia vastustavaan vastarintaliikkeeseen. Eräänä päivänä sankarit matkustavat Suureen metsään taistelemaan merirosvoja vastaan. Globox ruostuttaa useita merirosvoja sadetanssillaan. Rayman on kiitollinen hänen avustaan, mutta menettää yllättäen voimansa, kun merirosvot tuhoavat Maailman sydämen. Rayman joutuu merirosvojen vangiksi, ja Globox pakenee paikalta löytääkseen Ly-keijun ja kysyäkseen tältä neuvoa. Ly antaa Globoxille hopeisen lumin ja pyytää häntä antautumaan merirosvoille.

Pelin alussa Globox heitetään samaan vankiselliin, jossa Raymankin on. Globox antaa ystävälleen Lyltä saamansa hopeisen lumin, joka palauttaa tälle kyvyn ampua taikanyrkillään. Rayman hajottaa ilmastointiputkea suojaavan metalliristikon ja pakenee putken kautta Globoxin kanssa. Globox kuitenkin töytäisee vahingossa Raymanin alas laivan reunalta, ja ystävykset joutuvat eroon toisistaan. Rayman putoaa Valoisaan metsään ja tapaa kolme pikku-Globoxia, joille hän myöntää tilanteen. Myöhemmin hän tapaa Heräämisen soilla Sssssamin, joka kertoo hänelle, että Globox on vangittu uudelleen ja viety soiden toiselle puolen.

Globoxia esittävä hologrammi kuvastaa Lehvästöä Ovien salissa.

Matkustettuaan Lehvästöön Rayman löytää Globoxin, joka on vangittu laserovella varustettuun selliin. Sellin lähellä on kyltti, joka kertoo Globoxin olevan "Yhteiskunnan vihollinen #2". Rayman vapauttaa Globoxin, joka liittyy hänen seuraansa tason loppuajaksi. Matkan varrella hän hyödyntää useissa kohdissa sadetanssiaan kasvattamalla hyödyllisiä kasveja, sammuttamalla tulipaloja ja hajottamalla laserovia. Nähdessään merirosvojen sotalaivan Globox kuitenkin juoksee piiloon. Rayman vakuuttaa hänelle, ettei ole mitään pelättävää, jolloin Globox muistaa antaa ystävälleen uuden hopeisen lumin, joka lisää hänen taikanyrkkinsä voimaa. Tason lopussa Globox eroaa Raymanista ja kertoo, että hänen on mentävä etsimään vaimonsa Uglette.

Valitettavasti Globox joutuu jälleen merirosvojen vangiksi pelin loppupuolella. Tällä kertaa häntä käytetään syöttinä, jonka avulla Rayman saadaan saapumaan Märssykoriin. Kun Rayman pääsee paikan päälle, Razorbeard ampuu häntä, mutta osuukin vahingossa tankoon, jossa Globox roikkuu ylösalaisin. Globox sanoo olevansa kunnossa ja pyytää Raymania taistelemaan Grolgoth-sotakonetta vastaan hänen pelastamisensa sijaan. Ei tiedetä, kuinka Globox pääsi alas ennen Märssykorin tuhoutumista, mutta Bukkaneerin räjähtämisen jälkeen hän on jälleen maan pinnalla suremassa ystävänsä kohtaloa, kunnes Rayman ilmestyy elossa paikalle.

Globox käyttää sadetanssiaan

Rayman Revolution

Globoxin rooli Rayman Revolutionissa muistuttaa Rayman 2:ta muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Revolutionissa Globox ei anna Raymanille kykyä ampua taikanyrkillään, vaan palauttaa yksinkertaisesti hänen kykynsä lyödä. Globoxin asunto, lapset ja suhde Ugletteen esiintyvät pelissä aiempaa enemmän: eräs hänen tyttäristään on merkittävässä osassa pelin loppuvaiheessa, Uglette on jatkuvasti huolissaan puolisostaan, ja perheen jyrkänteelle rakennettu talo ja sen lähiympäristö toimivat pelin keskimmäisen kolmanneksen tapahtumapaikkana. Raymanin on vietävä Globox Valaslahden ohi, jotta tämä voi käyttää sadetanssiaan avatakseen Raymanille tien Kiven ja tulen pyhäkköön.

Globoxin ulkonäkö Rayman 3: Hoodlum Havocissa

Rayman M

Globox on yksi viidestä pelattavasta hahmosta, jotka ovat käytettävissä Rayman M:n alusta asti. Pelin yhdysvaltalaisen version, Rayman Arenan, GameCube- ja Xbox -versioiden ohjekirjoissa Globoxia kuvaillaan seuraavasti:

Ammatti: Mallikas isä.

Tykkää: Puiden alla nukkumisesta poikiensa kanssa leikkimisestä, rock-musiikista.
Ei tykkää: Vaaratilanteista, siitä kun Tily herättää hänet yhtäkkiä, matkoista maailman ääriin.

Osoite: Taikavuorten kolmas luola vasemmalta.

Rayman 3: Hoodlum Havoc

Globox on ulkonäöltään samanlainen kuin alkuperäisessä esiintymisessään, mutta on tässä osassa luonteeltaan koomisempi hahmo. Globoxilla on pelin juonen kannalta suuri osa, sillä hän nielaisee vahingossa Andrén ja joutuu pelin ensimmäisen puolikkaan aikana etsimään itselleen tohtorin, joka osaa poistaa mustan lumin hänen sisältään. André pakottaa Globoxin juomaan luumumehua hänen allergiastaan huolimatta, ja humaltuessaan mehusta hän saa hetkeksi käyttöönsä erityiskykyjä, joiden avulla edistää Raymanin kulkua tai leijailee itse pidemmälle tasossa. Pelin toisen puolikkaan aikana hänen osansa on pienempi, mutta hän pysyy Raymanin seurana matkan ajan. Rayman 3:ssa Globoxin ääniroolissa on John Leguizamo.

Globox leijuu pois juotuaan luumumehua.

Rayman: Hoodlums' Revenge

Rayman: Hoodlums' Revengessä Globox seuraa Raymania suurimman osan pelistä, kuten Rayman 3:ssakin. Globox on myös pelattava hahmo tietyissä tasoissa. Silloin tällöin pelissä on pulmatehtäviä, jotka ratkaistakseen pelaajan on käytettävä sekä Raymania että Globoxia. André on jälleen Globoxin vatsan sisässä, joten hän voi tälläkin kertaa juoda luumumehua saadakseen uusia kykyjä.

Rayman Raving Rabbids (Game Boy Advance)

Globoxilla on pieni cameorooli Rayman Raving Rabbidsin Game Boy Advance -version alussa. Hän kiittää Raymania siitä, että tämä vapautti hänet.

Rayman Origins

Globoxin ulkonäkö Rayman Originsissa

Globoxin seuraava esiintyminen on Rayman Originsissa. Tässä pelissä hän on eräs pelattavista hahmoista. Pelin ensimmäisessä trailerissa näytettiin Raymanin ja Globoxin ensimmäinen tapaaminen ennen Rayman 1:n tapahtumia. Globoxia kutsutaan Raymanin "vastapariksi, veriveljeksi ja viettipohjaksi". Originsissa paljastuu, että Globox kuuluu punavelhoiksi kutsuttuun ryhmään. Globox oli alun perin muiden punavelhojen tavoin punainen, mutta muuttui siniseksi jouduttuaan sinisten hyttysten hyökkäyksen kohteeksi. Myös punainen Globox on pelissä avattava hahmo. Tässä pelissä Globox voi liitää räpyttelemällä käsiään siipien lailla, vaikka sarjan aiemmissa peleissä hän joutui paisumaan palloksi "liitääkseen". Aiemmista osista poiketen Globox voi myös taistella tässä pelissä vihollisia vastaan.

Rayman Legends

Globoxilla on Rayman Legendsissä samanlainen rooli kuin Rayman Originsissa. Murfy herättää hänet, Raymanin, erään suuren Minimuksen ja erään gootti-teensyn Olipa kerran -tason alussa ja aloittaa näin pelin tapahtumat.

Trivia

  • Eräs kuudesta McDonald'sin Rayman 2 -keräilyhahmosta esitti Globoxia.
  • Hänen oletustuloksensa Rayman Raving Rabbids 2:ssa on 12000, vaikkei tätä pelissä nähdäkään.
  • Globoxin piti alun perin esiintyä Rayman Raving Rabbids 2:ssa hahmona, joka Raymanin piti pelastaa rabbideilta, mutta ajatus hylättiin.
  • Rayman 2:n aiemmissa tuotantovaiheissa Globoxin nimi oli Globber.
  • Suurimmalla osalla Globoxin lajin miespuolisista edustajista on nimi, joka päättyy kirjaimiin "ox", kun taas suurimmalla osalla naispuolisista nimen lopussa on "ette": esimerkiksi Uglette, Brainox ja Catastrox ovat tämän säännön mukaisia.
  • Rayman 2:n myöhemmässä tuotantovaiheessa Globoxilla oli määrä olla 35 poikaa, joista erään nimi oli Globs [1].
  • Rayman Revolutionin japaninkielisessä versiossa Globoxilla ei ole suomuja, ja hänen suunsa on tasaisen vaaleanpunainen.
  • Globox esiintyy Super Smash Bros for Wii U -pelissä Raymanin ja Barbaran ohella pokaalina.
  • Globox on pelisarjan ainoa hahmo, jonka ääniroolissa on ollut kuuluisa näyttelijä (John Leguizamo)
Michel Ancelin piirtämä Globoxia esittävä piirros vuodelta 2012.

Katso myös

Lähteet


Luokka:Rayman M:n hahmot Luokka:Rayman 2:n ystävät Luokka:Rayman 3:n ystävät Luokka:Rayman: Hoodlums' Revengen ystävät Luokka:Rayman Legendsin ystävät Luokka:Rayman Originsin ystävät Luokka:Globoxin lajin edustajat Luokka:Pelattavat hahmot